Orosanmälan för barn eller ungdom

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du som har kännedom, eller en misstanke, om att ett barn far illa göra en orosanmälan till socialtjänstens Barn, Ungdom & Familjeenhet. Din information kan vara avgörande för att ett barn får den hjälp som det har rätt till.

För att använda e-tjänsten krävs att du identifierar dig med hjälp av din privata e-legitimation. Att legitimera sig med BankID på Internet är det samma som att legitimera sig inför en myndighet med hjälp av ID-kort, körkort eller pass. Det som kommer att synas när orosanmälan skickats in är endast ditt namn och dina kontaktuppgifter, om du väljer att lämna sådana. 

Om du ska lämna oro för ett barn och är anställd inom Höganäs kommun ska du istället gå hit.

Som privatperson har du inte rätt att få veta vad som händer i kontakten mellan socialtjänsten och det barn du lämnar oro för. Det har du däremot i vissa fall om du lämnar din oro i tjänsten.

I dagsläget har du inte möjlighet att lämna oro för barn anonymt via vår e-tjänst. Du får då istället vända dig till vår mottagning via telefon eller skicka in ett anonymt brev genom vanlig postgång.

Tänk på att om din oro handlar om sexuella övergrepp eller våld i nära relationer så får vårdnadshavarna, för barnets trygghets skull, inte informeras.

Om du har frågor om att lämna oro för ett barn kan du kontakta mottagningen måndag till fredag klockan 09:00 - 12:00 på telefon 042-33 73 30. Övrigt kontorstid ringer du receptionen på telefon 042-33 71 28 som kopplar dig vidare.

Om du skickar in din oro efter klockan 17.00, eller under en helgdag, så hanteras den först nästkommande vardag. 

Är situationen akut och utanför kontorstid ringer du sociala jouren på 042-10 68 69 eller 112.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa