Röstmottagare till Europaparlamentsvalet 2024

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Den 9 juni 2024 är det EU-val. Som röstmottagare ansvarar du, tillsammans med övriga röstmottagare, för ordningen i vallokalen och att röstningen går rätt till. Arbetsuppgifterna för uppdraget är bland annat att visa väljarna hur röstningen går till, att vara behjälplig och att svara på frågor, se till att det är ordning bland valsedlarna och notera i röstlängden vem som har röstat. När vallokalen stänger räknar röstmottagarna rösterna som lämnats i vallokalen och rapporterar dem till Valmyndigheten.  

 

Det är viktigt att du som vill vara röstmottagare har god allmänhälsa då valdagen är lång och arbetet kan vara stressigt samt även kräva en del lyft av valmaterial. 

 

De olika uppdragen i samband med valet arvoderas, ordföranden får 4.000 kr, vice ordförande 3.750 kr, ”vanlig” röstmottagare 3.000 kr och vår jourgrupp får 750 kr. (Jourgruppen ska vara tillgänglig på valdagen, om någon ordinarie röstmottagare blir sjuk får personer ur jourgruppen gå in och ersätta – blir man inte ”inringd” får man 750 kr i ersättning och får man ett uppdrag blir ersättningens storlek enligt ovan). 

 

Inför uppdraget går alla vår obligatoriska utbildning som hålls under våren 2024. 

 

Välkommen med din intresseanmälan! 

Följande behövs för e-tjänsten

  • Bank-ID

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa