Bostad till säsongspersonal

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Har du en sängplats över? Har dina barn flyttat ut? Har du några rum lediga? Kanske har du en liten gäststuga på tomten som inte används mer än under någon vecka sommartid? Eller äger du en husbil som inte rullat många meter senaste åren? Då kan du göra vår besöksnäring en stor tjänst samtidigt som du tjänar en slant, och vem vet: kanske får du en vän för livet på köpet? Anmäl ditt boende i e-tjänsten redan idag så matchar kommunens näringslivsavdelning ihop dig med besöksnäringsföretagen som behöver bostäder till sin personal.

Varför? Besöksnäringen skapar upplevelser, möten och minnen för livet både för oss Höganäsare och för våra besökare. Besöksnäringen växer och inför sommaren behöver de anställa säsongspersonal, konkurrensen är stor och då räcker det inte med att rekrytera inom kommunen. De behöver också locka erfaren säsongspersonal utifrån och då krävs det säsongsbostäder. Därför vänder vi oss nu till er. Låt oss gemensamt hjälpas åt för att skapa bra förutsättningar för våra företagare att visa upp vår fina plats!

 

Att ha inneboende kräver inte bygglov eller anmälan så länge du inte ändrar planlösning eller gör andra fysiska åtgärder i bostaden. Genom attefallsreglerna kan du inreda ditt hus med ytterligare en lägenhet. Det kräver inget bygglov men däremot en anmälan till byggnämnden. Innan ombyggnation ska du kontrollera att lägenheten uppfyller krav för bland annat tillgänglighet, ventilation och brand. Du vet väl att schablonavdraget är 40 000 kronor vid uthyrning? På skatteverket.se finns mer information om vad som gäller.  

Uthyrning av bostad - skatteverkets regler

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa