För kontaktpersoner och familjehem enligt SoL

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du som har ett uppdrag genom socialtjänsten som kontaktperson, kontaktfamilj eller familjehem enkelt lämna in rapporten för dina utförda timmar.  Det går även att skicka in fotokopior på kvitton om det finns med i uppdraget. 

Som uppdragstagare brukar du i regel ha skyldighet att rapportera in hur uppdraget utförts varje månad. För  att spara på miljön och minimera risken för att dina handlingar kommer bort i posthanteringen så har vi här utvecklat en e-tjänst som du med lätthet kan använda. 

Om du utför uppdrag som kontaktperson eller kontaktfamilj behöver dina uppgifter om utfört arbete bekräftas av en av barnets / ungdomens vårdnadshavare. Detta gör att risken för felrapportering minskar och även risken för att bli återbetalningsskyldig. 

Du behöver använda en e-legitimation för att tjänsten ska fungera. Om du inte har en e-legitimation kan du skaffa det kostnadsfritt. E-legitimationen är motsvarande att du i kontakten med myndigheter identifierar dig med ID-kort, körkort eller pass. 

Följande behövs för e-tjänsten

  • Den här tjänsten kräver inloggning med e-legitimation eller mobilt bankID

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa